Filter

close
0
Onbeperkt
 


Bezig met laden...

WATERBLAZERS

Heeft u een hond die het heerlijk vindt om zich vies te maken, veel losse haren heeft of een hond die u vaak moet wassen?

Dan hebben wij voor u de oplossing!

Het schoon en droogmaken is nog nooit zo makkelijk geweest.
U blaast al het vuil, losse haren en water zo de vacht uit.

Wat doe je als je trouwe viervoeter kletsnat en vies is en je geen uren wilt besteden aan het wassen en drogen van de vacht?

De meeste honden zijn gek op water, op zwemmen, op het rondbanjeren in vieze plassen en komen regelmatig terug van het wandelen met natte vieze poten die bij het drogen heel veel zand achterlaten in je huis, op de grond, de meubels enz. En ook een wandeling in de stromende regen of een dagje strand kan zijn sporen flink nalaten. Dit is geen prettige situatie voor jou als baasje, maar je weet ook dat, als je eraan begint om je hond te wassen, je 2 uur van je tijd kwijt bent. Honden worden n.l. niet snel nat (met een beetje uitschudden zijn de meeste vachten snel weer droog), maar als ze echt nat zijn, duurt het een eeuwigheid voor de vacht weer droog is. Een nare bijkomstigheid is dat een vacht die in de klit zit bij het nat worden reageert als wol in een wasmachine: de vacht vervilt. Dit betekent dat de vacht altijd geborsteld moet worden tijdens het drogen om vervilten te voorkomen. Veel baasjes zijn van dit heugelijke feit nog niet op de hoogte, met alle problemen van dien.

Een ideale tool om dit probleem op te lossen is de waterblazer.

Dit is een apparaat dat met extreme kracht lucht blaast (een soort omgekeerde stofzuiger). Het toestel blaast zo krachtig dat het al het water, al het vuil en zand uit de vacht blaast (dit zie je letterlijk uit de vacht spatten).

Hoe te gebruiken?

Het gebruik van een waterblazer:

  • Om de paar dagen uw hond even vanaf de huid doorblazen
  • U blaast het stof en vuil er snel uit en u houdt de vacht open.
  • Daarom klit de hond niet meer. Ideaal voor als u uw hond klitvrij wilt houden.
  • Een natte hond die zo opdroogt zal veel sneller klitvorming krijgen.
  • Na het blazen kunt u op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals de liezen en onder de oren de borstel gebruiken.

Omdat het water en vuil letterlijk uit de vacht spatten, vraagt het gebruik van een waterblazer om een ruimte die nat en vies mag worden: denk aan buiten, de schuur/garage, bijkeuken, event. de badkamer of een andere geschikte ruimte.
Bij thuiskomst dep je indien gewenst eerst de poten en het lijf met een handdoek om het meeste vocht te absorberen.
Vervolgens zet je de waterblazer aan op de koude stand, beginnend bij de poten en steeds verder omhoog (bij de allereerste keer de stand op z’n laagst zetten, zodat de hond kan wennen aan de blaaskracht) en blaas je van de haarwortel af, terwijl je de slang lichtjes beweegt (zodat de slang nooit te lang op een plek blijft blazen. Dit is extra belangrijk indien je de warmtestand hebt aangezet!). Op deze manier blaas je de hele hond uit.
Let op: houdt bij het uitblazen van de oren altijd de gehoorgang dicht en blaas nooit in de ogen en andere kwetsbare delen van je hond!!!
Vergeet ook niet de binnenkant van de voor- en achterbenen, de onderkant van de poten en de staart uit te blazen.
Als je het idee hebt dat je hond voor het grootste gedeelte schoon is geblazen kun je de warmtestand aanzetten en je hond op dezelfde wijze drogen. 
Als vervolgens je hond droog genoeg is naar jouw zin ben je klaar en kun je je hond met een gerust hart het huis in laten.
(bron: waterhondentrimster.nl)

Hoger wattage betere prestaties? 

Hoe hoger het motorvermogen van een waterblazer, hoe meer energie hij verbruikt. Maar is een hoog wattage nodig voor goede prestaties? Zeker niet!

Waterblazers met een laag wattage kunnen prima drogen. En omgekeerd; de waterblazers met hoge vermogens blazen niet altijd beter.

 | Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.