Filter

close
  1 / 61  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Hondenvoer advies

Leuk dat we u meer mogen vertellen over onze verschillende soorten hondenvoer. Het kiezen van het juiste hondenvoer is niet eenvoudig. Daarom hebben wij voor u deze hondenvoer keuzehulp gemaakt, die uw keuze voor hondenvoer makkelijker maakt. Waarom zoekt u (ander) hondenvoer?

1. Mijn hond reageert niet goed op het huidige hondenvoer.
2. Ik vind mijn huidige hondenvoer te duur.
3. Ik heb een nieuwe hond!
4. Mijn hond komt in een nieuwe levensfase.
5. Ik ben niet tevreden over het gewicht van mijn hond.
6. Ik wil meer leren over hondenvoer.
 

Voedingsreactie

Wat vervelend dat uw hond niet goed reageert op het voer. Bij verkeerde voeding kunnen verschillende problemen ontstaan. Wij geven u hierover graag advies!

De reacties die hier besproken worden zijn:
- Jeuk
- overgeven

Staat de reactie van uw hond hier niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Jeuk
Jeuk is een van de meest voorkomende problemen bij honden. De bron van jeuk kan lastig te achterhalen zijn, aangezien jeuk veel oorzaken kan hebben. Voorbeelden hiervan zijn vlooien, mijten, pollen, grassen en vooral voeding.

Zo kan het zijn dat uw hond slecht reageert op een van de ingrediënten in het voer. Pas de voeding van uw hond daarom aan op de voedingsbehoefte van uw hond.

Hoe weet ik waar mijn hond wel of niet goed op reageert?

Wij adviseren bij jeuk om een keuze te maken uit : Renske Super Premium Kip, Zalm of Kalkoen omdat deze voedingen gemaakt is van een enkele en licht verteerbare eiwitbron. Tevens bevatten beide brokken zalmolie wat goed is voor de vacht en huid.

Overgeven
Overgeven hoeft geen reden voor alarm te zijn. Braken is namelijk niets meer dan ongewenste stoffen uit het lichaam halen. Zeker ’s ochtends kan een hond wel eens braken. Wanneer een hond vaker per dag overgeeft, kan dit reden zijn voor zorgen.

Wat kunnen oorzaken zijn van braken?

Een van de oorzaken van braken kan verkeerde voeding zijn. Hierbij is vooral de vertering van een brok belangrijk. Hier zijn een aantal vragen belangrijk, zoals de productie van de brok en de eiwitbron van de brok of ingrediënten van de brok.

Wij adviseren bij overgeven om een keuze te maken uit : Renske Mighty Omega Plus (beschikbaar in verschillende eiwitbronnen) of Biofood Lam & Rijst. Deze brokken zijn licht verteerbaar en/of bevatten rijst.
 

De prijs van hondenvoer

Er is natuurlijk voor bijna iedere hond wel een goede brok te vinden. Hondenvoer heeft, net als alle producten, in alle prijsklasse wel opties beschikbaar. Het kan daarom best zijn dat de brok die u nu voert wellicht wat te duur is.

De kosten van brok zit hem voornamelijk in de gebruikte grondstoffen. De duurdere brokken hebben veel vlees en weinig graan. Dit is niet per definitie beter, maar honden verteren vlees wel makkelijker dan granen.

Ik heb een nieuwe hond!

Wat enorm leuk dat u een nieuwe hond heeft! Wij snappen natuurlijk heel goed dat u dan benieuwd bent wat wij aanraden. Er zijn een aantal goede brokken waar onze klanten goede ervaringen mee hebben.

Wij adviseren Yourdog hondenvoer en Renske hondenvoer. Yourdog is een brok die rekening houdt met ras en leeftijd van de hond. Renske biedt uitstekende brokken met een goede variatie aan eiwitbronnen voor alle leeftijden.

Mijn hond komt in een nieuwe levensfase.

Wat enorm leuk dat u een nieuwe hond heeft! Wij snappen natuurlijk heel goed dat u dan benieuwd bent wat wij aanraden. Er zijn een aantal goede brokken waar onze klanten goede ervaringen mee hebben.

Puppies
Pups moeten groeien, vooral tijdens de eerste paar maanden. Hier hebben ze dan ook extra ingrediënten voor nodig. Zoals eiwitten, essentiële voedingsstoffen en calcium voor de ontwikkeling van hun botten. In principe moeten pups onder de ca. zes a 12 maanden altijd puppyvoer krijgen. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld het ras.

Wij adviseren voor pups om een keuze te maken uit : Yourdog hondenvoer of Renske Puppyvoer. Deze brokken zijn namelijk gemaakt voor deze groeifase van een hond.

Volwassen honden
Zodra de hond volwassen is, heeft de hond deze extra ingrediënten dan ook niet meer nodig en kan deze over op de volwassen varianten.

Dit zijn de volwassen varianten van de eerder geadviseerde brokken voor pups. Andere opties zijn Renske Super Premium Kip. Wanneer u voor Yourdog hondenvoer kiest, kunt u overstappen op de volwassen variant.

Senioren honden
Een oudere hond, oftewel senior, heeft een lagere energiebehoefte dan een volwassen hond. Oudere honden hebben dan ook vaak minder calorieën nodig, onder andere omdat oudere honden vatbaarder zijn voor overgewicht. Indien uw oudere hond nog volop actief bezig is, dan is senior hondenvoer meestal niet nodig.

 Deze brokken letten op de kwalen van een oudere hond, zoals overgewicht en/of gewrichtsproblemen: Renske hondenvoer of Yourdog hondenvoer.
 
 

Ik ben niet tevreden over het gewicht van mijn hond.

Honden kunnen door verschillende redenen niet op hun ideale gewicht zitten. Overgewicht en ondergewicht zijn veel voorkomende problemen bij honden. In de meeste gevallen komt de calorieën, vetten en eiwitten niet overeen met de energiebehoefte van uw hond.

Overgewicht
De helft van de honden heeft overgewicht. In de meeste gevallen zijn te veel voeding, te veel bijvoeding en te weinig beweging de oorzaak van overgewicht. Het is hierom altijd belangrijk om genoeg te bewegen en zeker te weten dat er niet te veel wordt gevoerd. Bekijk hiervoor altijd het voedingsadvies van de brok die u voert aan uw hond. Soms kan het ook goed zijn om snacks te schrappen uit het dieet van de hond.

Dit zijn andere oorzaken van overgewicht.

Wij adviseren bij overgewicht om een keuze te maken uit : Acana Heritage Light & Fit. Deze brok heeft een laag caloriegehalte en vetgehalte. Anders willen wij adviseren om simpelweg minder te voeren dan u momenteel doet.

Ondergewicht
Er zijn twee hoofdredenen waarom een hond ondergewicht heeft. Aan de ene kant kan de hond te weinig binnen krijgen. Aan de andere kant kan een hond te veel verliezen.

Te weinig binnen krijgen
Bij te weinig opname krijgt een hond niet genoeg energie binnen voor wat uw hond dagelijks gebruikt.

Dit zijn redenen waarom een hond te weinig energie binnen kan krijgen.

Wanneer een niet-medische reden voor ondergewicht zorgt, adviseren wij om meer te voeren of over te stappen op Renske hondenvoer vanwege de hoge eiwitten en vetten.

Te veel verlies
Als een hond wel genoeg eet en toch onbedoeld veel energie verliest, is er in veel gevallen iets aan de hand met uw hond.

Zo kunnen er een aantal redenen zijn waarom het lichaam van uw hond meer energie verbruikt dan zou moeten. Dit kan bijvoorbeeld door wormen, darm- en nierproblemen komen. Het kan goed zijn om een dierenarts te bezoeken, wanneer u denkt dat uw hond hier last van hebben.

Eerder in ons advies hebben wij overgeven besproken. Ook dit kan een reden zijn dat uw hond te veel energie verliest. Neem dit nog even goed door als u zich herkent in een hond die veel braakt.
 

Ik wil meer leren over hondenvoer


Wat leuk dat u meer wilt leren over hondenvoer. Wij leggen u graag drie algemene punten over hondenvoer uit:
- Het verschil tussen geperst of geëxtrudeerd hondenvoer?
- Wat is graanvrij, glutenvrij of hypoallergeen hondenvoer?
- Kan het formaat van uw hond uitmaken voor voeding?

Wat is het verschil tussen geperst hondenvoer of geëxtrudeerde hondenvoer?

Brokken worden op verschillende manieren geproduceerd. Er zijn hondenbrokken die geperst worden en er zijn brokken die geëxtrudeerd worden.

Bij geperste brokken worden de ingrediënten en voedingsstoffen samengeperst op een lage temperatuur (ca. 70 graden Celsius). Door de samenpersing zit er veel minder lucht in deze brok in vergelijking met de geëxtrudeerde brok. Geperste brokken vallen dan ook makkelijk uit elkaar in de maag, waardoor de maag minder zwaar wordt belast. Ook worden de voedingsstoffen door deze lagere temperatuur beter behouden. Actieve honden doen het hierdoor vaak goed op geperste brokken.

Geëxtrudeerde of krokante brokken worden gebakken op een hogere temperatuur dan geperste brokken. Namelijk rond de ca. 100 tot 140 graden Celsius, door deze hoge temperaturen kunnen belangrijke voedingsstoffen van structuur veranderen en/of worden afgebroken. Geëxtrudeerde brokken zetten uit in de maag, waardoor het de maag meer belast dan de geperste brokken. In een geëxtrudeerde brok kunnen verse ingrediënten gebruikt worden en ingrediënten in meel/poeder-vorm. Een geëxtrudeerde brok is tot slot harder dan een geperste brok, waardoor de hond hier meer op kan kauwen.

Een voorbeeld van goede krokante brok is Renske hondenvoer. De brokken van Renske hebben een hoge kwaliteit ingrediënten en biedt een enorme variatie aan eiwitbronnen.

Dus.. Geperst of krokante hondenbrokken?

Wij geloven niet dat de ene beter is dan de andere. Het ligt er maar net aan hoe een hond op zijn brokken kauwt en hoe de brok in de maag moet reageren. Natuurlijk is het altijd goed om te kijken hoe je hond het doet op de gekozen brok, de ene hond kan natuurlijk goed reageren op een geperste brok terwijl de andere hond het niet goed kan verdragen.

Wat is graanvrij, glutenvrij of hypoallergeen hondenvoer?

Er zijn verschillende soorten hondenvoer beschikbaar, waarbij een aantal punten vaak van belang kunnen zijn voor uw hond. Denk hierbij aan graanvrij, glutenvrij of hypoallergeen.

Graanvrij hondenvoer heeft vaak een hoger vleespercentage en kan geschikt zijn voor honden die overgevoelig zijn of een allergie hebben voor bijvoorbeeld granen, gluten en rijst. Zodra hondenvoer vrij is van granen, is dit automatisch ook vrij van gluten. Echter is graanvrij en glutenvrij niet hetzelfde.

Een voorbeeld van een goede graanvrije krokante brok is Millor Premium.

Glutenvrij hondenvoer is niet per definitie vrij van granen. Zo kan glutenvrij voer maïs of rijst bevatten, deze ingrediënten vallen onder de granen maar bevatten zelf geen gluten.

Een goed voorbeeld van een glutenvrije geperste brok is Biofood Lam & Rijst. Een voorbeeld van een goede glutenvrije krokante brok is Millor Premium.

Hypoallergeen hondenvoer richt zich vooral op honden die last hebben van voedselintoleranties. In dit voer is de samenstelling zo in elkaar gezet, dat het risico op een allergische reactie zo klein mogelijk is. Dit voer heeft vaak 1 eiwitbron en 1 koolhydraat bron. Hierbij is het wel aangeraden om dit in overleg met de dierenarts te voeren.

Voorbeelden van hypoallergene brokken zijn Renske Super Premium Kip, , Lam, Zalm of Kalkoen. Het voordeel van Renske is dat u kunt kiezen welke eiwitbron u in de brok wilt gebruiken.

Kan het formaat van uw hond uitmaken voor voeding?

Het formaat van uw hond kan zeker ook een rol spelen bij het kiezen van geschikt voer voor uw hond. Heeft u een kleine hond met kleine kaken, zoals een Franse Bulldog, teckel of chihuahua, dan heeft u brokken nodig die klein genoeg zijn en ook de juiste energiegehaltes bieden. Grote honden, zoals een Labrador Retriever, Berner Sennen of Deense dog, hebben doorgaans grotere hondenbrokken nodig, indien de brokken te klein zijn kan het voorkomen dat de hond anders lucht inslikt tijdens het eten.

Yourdog hondenvoer is een merk wat uitstekende brokken voor verschillende rassen van verschillende formaten. Smolke biedt brokken voor verschillende formaten.


Laatst bekeken producten