TEKENALARM!

Lekker genieten we van de zon, maar we vergeten dat we niet de enige zijn die gedijen bij hogere temperaturen. Teken zijn er gek op!

Vaak wordt gedacht dat er geen teken zijn in de winter, of dat ze de kou niet overleven. Helaas is dit niet waar. Teken houden een soort winterslaap waardoor ze ook koude temperaturen kunnen doorstaan. Ze overleven op een gastheer of tussen afval van bladeren, en worden weer actief wanneer de temperatuur boven de vijf tot tien graden komt.

De mooie temperaturen betekenen dan ook dat teken vroegtijdig actief worden. Je vindt deze kleine diertjes overal: veel mensen denken dat teken alleen in beboste gebieden voorkomen, maar ook in je tuin en op speelplaatsen zijn ze gewoon te vinden. Het oplopen van teken kan dus overal, met diverse mogelijke nadelige gevolgen. Teken staan er bijvoorbeeld om bekend de ziekte van Lyme over te brengen en een vorm van hersenvliesontsteking. Daarnaast dragen de diertjes diverse bacteriën en virussen met zich mee, die met slechts een enkele beet kunnen worden doorgegeven. Meldingen worden steeds frequenter, want door de opwarming van de aarde overleven er steeds meer teken de winter en wordt de populatie ieder jaar groter.

Het is daarom erg belangrijk jezelf, je omgeving én je dier te wapenen tegen deze kleine beestjes. Een goede manier hiervoor is het gebruik van de Tickless.

De Tickless is een klein apparaatje dat gebruik maakt een revolutionaire technologie om teken te weren. Het apparaat zendt namelijk ultrasone geluidsgolven uit. Deze geluidsgolven zijn niet waarneembaar voor mensen en andere dieren, maar zorgen ervoor dat de teken gedesoriënteerd raken. Op deze manier houd je de teken bij jou, je gezin en jouw dieren uit de buurt. Ideaal, want het apparaatje geeft geen chemische stoffen of geuren af om te teken te verjagen, waardoor ook kinderen, ouderen en zwangere vrouwen het kunnen gebruiken.

Er zijn diverse varianten in verschillende kleuren verkrijgbaar voor honden, katten en paarden, maar ook bestaan er Tickless-apparaten voor mensen, van varianten voor jagers tot baby’s. De Tickless is eenvoudig aan de halsband, het tuig of kleding te bevestigen en beschermt zo de drager tegen teken.

Daarnaast is de Tickless Home beschikbaar. Dit apparaatje werkt hetzelfde als de andere Tickless-hangers, maar plug je in dit geval in het stopcontact. Op deze manier kun je teken binnenshuis verjagen over een afstand van wel dertig vierkante meter zonder dat je de Tickless nog bij je hoeft te dragen. Zo zijn jij en je dierbaren altijd beschermd tegen teken, waar jullie ook komen!

Bestel de Tickless snel in onze webwinkel

    23-05-2019 10:01

Vanwege de extra drukte zal uw bestelling enige vertraging oplopen,
wij verzenden uw bestelling binnen 1-2 werkdagen.

Voor meer informatie over bovenstaande kijk op onze pagina met "veel gestelde vragen".
Excuses voor het eventuele ongemak, we doen ons best voor u.

Snuffelspul