De beste bench voor jouw hond

Bench

Een bench is een goed alternatief (of aanvulling) voor de gewone mand of kussen. Het is een metalen kooi, die meestal opvouwbaar en afsluitbaar is en gemakkelijk mee te nemen. 
 

Een bench zielig? Juist niet!

Een hond in een bench, het lijkt soms zielig, maar in werkelijkheid is dit heel anders! Honden hebben van nature de behoefte om zich terug te trekken en te slapen op een beschutte plek waar zij zich veilig voelen. Dit deden ze vroeger in de natuur ook, daar zochten ze een holletje om zich terug te trekken en veilig te zijn voor alle gevaren van buitenaf. Als de bench op een goede manier en met de juiste intenties wordt gebruikt, kan het voor een hond dus juist een hele fijne plek zijn, waar ze zich veilig voelen en terug kunnen trekken. 

Een bench is ook zeer geschikt voor puppy's om zindelijkheid te trainen. Het wordt gezien als hun eigen, veilige plekje en die willen ze niet bevuilen. Door jouw puppy 's nachts in de bench te laten slapen, leert hij zijn ontlasting langer op te houden. Reken er wel op dat een pup soms 's nachts er alsnog nog een keertje uit moet. Daarnaast zijn puppy's vanwege hun eindeloze enthousiasme snel overprikkeld of oververmoeid. Ook dan is het goed om de pup even tot rust te laten komen in de bench. Op deze manier biedt de bench routine, structuur en veiligheid aan een pup.
Het is van essentieel belang dat een hond op een positieve manier met een bench wordt geïntroduceerd en deze juist wordt gebruikt.

Do's

  • Plaats de bench in een ruimte waar veel mensen zijn, zodat hij zich daar niet alleen voelt.
  • Maak de bench comfortabel met een lekker zacht hondenkussen
  • Probeer de hond zoveel mogelijk met rust te laten als hij zich terugtrekt in de bench
  • Heb geduld. Een hond leert graag, maar heeft daarbij wel jouw vertrouwen en geduld nodig!
  • Probeer de halsband zo veel mogelijk af te doen als de hond in de bench zit. Zo kan hij nergens aan blijven hangen, dat is wel zo veilig.
Dont's
  • Gebruik de bench niet als "strafplek"
  • Laat de hond niet te lang alleen in de bench zitten. De hond zal zich alleen voelen en gaan vervelen. Met als gevolg dat een hond buiten de bench juist heel actief en ongewenst verdrag zal vertonen. 
  • Als de hond de bench niet in wil, trek/duw hem dan niet de bench in. 
  • Je hond in een te kleine bench stoppen!

Benchtraining

Een hond zal niet altijd direct in een bench gaan liggen zodra je deze aanschaft. Soms gaan ze uit nieuwsgierigheid vanzelf erin, maar meestal moet dit aangeleerd worden.
Laat de hond op zijn eigen tempo aan de bench wennen, overhaast dit vooral niet! Mocht uw hond er in eerste instantie niet in gaan, probeer dit  dan, door met een enthousiaste stem te roepen en spelenderwijs brokjes of een speeltje in de bench te gooien. Sluit de bench niet gelijk af! Zodra de hond een paar keer in de bench is geweest om te onderzoeken, probeer er dan een woord aan te koppelen, zoals "in de bench" of "plaats" en beloon de hond wanneer hij na het roepen van dit woord de bench in gaat. Blijf dit oefenen totdat uw hond het commando kent.

Hierna kun je oefenen met het sluiten van het deurtje. Doe het deurtje enkele minuten dicht en zorg ervoor dat je zichtbaar bent en in dezelfde ruimte blijft. Wanneer dit goed gaat, kun je dan steeds ietsje langer het deurtje dichthouden. Wanneer de hond gaat piepen of blaffen, moet je dit in eerste instantie proberen dit te negeren. Het kan namelijk heel goed zijn dat ze je uittesten. Als je dan het deurtje open doet, dan went een hond eraan dat het deurtje weer opengaat als hij maar hard genoeg piept of blaft. Uiteraard moet dit niet te lang duren, dan zou er natuurlijk meer aan de hand kunnen zijn.

Hoe groot moet de bench zijn?
Kleine bench
Afmetingen (LxBxH): ca. 60/65cm x 40/45cm x 50cm
Geschikt voor bijvoorbeeld: Dwergkeeshond, Chihuahua, Maltezer, Yorkshire Terrier, Shih Tzu, Franse Bulldog, King Charles Spaniël, Dashond, Foxterrier, Mopshond, West Highland White Terrier, Teckel.

Middelgrote bench
Afmetingen (LxBxH): ca. 90/95cm x 55/60cm x 60/65cm

Geschikt voor bijvoorbeeld: Amerikaanse Staffordshire Terrier, Bulldog, Beagle, Bull Terrier, Welsh Corgi.

Grote bench
Afmetingen (LxBxH): ca. 105/110cm x 65/70cm x 75/80cm

Geschikt voor: Golden retriever, Labrador Retriever, Border Collie, Herder, Boxer, Ierse Setter.

Extra grote bench
Afmetingen (LXBXH) ca 120/125cm x 70/75 cm x 80/85cm

Geschikt voor: , Berner Sennen, Bordeaux Dog, Rottweiler, Mastiff. Sint Bernard

  Nico     06-08-2019 13:42

Informatie over coronavirus & leveringen
 


Voor meer informatie over bovenstaande punten kijk op onze pagina met "veel gestelde vragen".
Excuses voor het eventuele ongemak, we doen ons best voor u.

Snuffelspul